Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дві області перебувають за крок від "червоної зони"

  • 05.08.2020, 12:15
  • 695

Рівненська і Харківська області ризикують потрапити у менш прийнятну епідемічну зону і зіткнутися з необхідністю посилити карантин

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 5 серпня, передає УП.

«Рівненська область і Харківська область вже одна 9 днів поспіль, інша 6 днів поспіль перевищують показники за рівнем захворюваності.

Водночас Вінницька область — 6-й день поспіль не перевищує 4 національних індикатори, Тернопільська область — 4-й день поспіль відповідає національним показникам, відповідно (вони) можуть бути переведені в зелений рівень епідеміологічної небезпеки.

Всю цю інформацію, залежно від цифр, ми будемо виносити на комісію ТЕБ та НС, яка відбудеться у п’ятницю (7 серпня — ред.)

У Харківській області із 146 хворих за останню добу 133 людини — це мешканці міста Харків. Вчора так само із загальної кількості інфікованих (143) у Харківській області 124 були мешканцями Харкова. Мені здається, там дуже напружена ситуація. Я хотів би звернути на це увагу — передусім місцевої влади".

Читайте також: Україну «пошматують» на чотири зони: рішення Кабміну

Голова МОЗ також обурився, що деякі керівники місцевого самоврядування «чомусь почали змагатися за повноваження», хоча епідемічне зонування — це «суто цифри і суто динаміка». І робиться воно, щоб знайти баланс і «не допустити надзвичайної ситуації», наголосив Степанов.

31 липня, перед оновленням адаптивного карантину, Україну поділили на 4 зони за рівнем епідемічної небезпеки. Поділ на зони відображає інтерактивна мапа Центру громадського здоров'я МОЗ.

Показники по областях планують аналізувати кожної п’ятниці, а запроваджувати карантинні зміни відповідно до цих зон — із понеділка, що слідує за нею.

Схожі новини