Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Європою прокотилися масштабні протести через "ковідну змову"

  • 02.08.2020, 13:55
  • 1 887

У суботу, 1 серпня, в декількох країнах Європи відбулися багатотисячні протести проти карантинних обмежень у зв'язку з пандемією коронавірусу (COVID-19)

Мітингувальники заявили про «псевдопандемічний та карантинний терор».

У Берліні близько 17 000 чоловік взяли участь в акції протесту, до якої закликали багато крайніх правих груп.

За даними ВВС, деякі з учасників — ультраправі, деякі — прихильники теорій змови, які ставлять під сумнів існування COVID-19, але також багато звичайних людей, які заперечують підходи уряду до пандемії.

«Наша вимога — повернутися до демократії. Геть ці нав'язані нам закони, а також маски, які роблять нас рабами», — сказала одна з учасниць.

Оскільки на заході не дотримувалася соціальна дистанція, організатору були пред'явлені кримінальні звинувачення. Після цього мітинг був закінчений.

Як повідомляє Оmroepwest, в нідерландському місті Гаага протестували близько півтори тисячі осіб.

Мітинг пройшов у парку Малівельд, більшість учасників були без масок і не дотримувалися дистанції. Організатором акції виступила громадська організація Virus Madness. Крім двох арештів, акція пройшла спокійно і в невимушеній атмосфері.

До міжнародного протесту приєдналися і в Києві. На Софійській площі зібралися кілька десятків протестувальників. Вони тримали плакати «НІ маски, НІ примусові тести і вакцини, НІ штрафи», «НІ примусу, НІ медичній тиранії, НІ тоталітарній владі», «Черкаси за вільне здорове майбутнє своїх дітей!» та інші.

Нагадаємо, Ізраїль охопив масовий протест через спалах коронавірусу.

Схожі новини