Передплата 2024 «Добра кухня»

У Білорусі допитали затриманих "вагнерівців": їхні свідчення спантеличують

  • 02.08.2020, 10:15
  • 1 453

Білоруські слідчі заявили, що із 33 затриманих бойовиків "Вагнера" 30 вже дали свідчення, але їх пояснення непослідовні і суперечливі

Про це повідомляє керівник білоруської слідчої групи Олександр Агафонов в ефірі каналу ОНТ, передає УП.

«Усі затримані допитані за участю захисників. Їх свідчення непослідовні, а цілі перебування в Республіці Білорусь суперечливі. 11 осіб мали намір летіти до Венесуели, 15 слідувало в Турецьку Республіку, 2 на Кубу, 1 — в Сирію, один взагалі не знав, куди летить. Троє свідчити відмовилися».

Білоруські правоохоронці сумніваються в тому, що «вагнерівці» говорять правду.

У росіян дійсно були на руках квитки у Стамбул на 25 липня. Однак Агафонов зазначив, що летіти туди вони не мали наміру, а придбання квитків було лише спробою забезпечити собі алібі.

Раніше Білорусь поінформувала Україну про ситуацію навколо затримання російських бойовиків і просила перевірити причетність затриманих до скоєння злочинів в Україні.

Читайте також: Україна проситиме Білорусь екстрадувати бойовиків «Вагнера»

Нагадаємо, 29 липня в Білорусі затримали понад 33-х іноземних громадян, які виявилися бойовиками «Вагнера». Вони прибули з Росії й оселилися в санаторії під Мінськом. У Білорусі вважають, що метою бойовиків була «дестабілізація ситуації під час виборчої кампанії» президента Білорусі.

Імена багатьох із 33 затриманих у Білорусі бойовиків ПВК «Вагнер» є в українській базі «Миротворець» — як учасників війни на Донбасі.

У Білорусі заявили, що 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК «Вагнер» воювали на Донбасі. Там затриманих бойовиків підозрюють у підготовці теракту.

Схожі новини