Передплата 2024 ВЗ

Зарплата має бути від 12 тис грн., пенсія - 40% від цієї зарплати – Лазебна

  • 01.08.2020, 19:00
  • 1 625

Очільниця Мінсоцполітики рахує гроші українців

На думку міністерки соціальної політики Марини Лазебної, середня зарплата повинна бути від 12 тисячі гривень, і в Україні вона уже біль-менш нормальна. А пенсія — принаймні 40% від цієї зарплати. Про це вона розповіла в інтерв’ю порталу Вголос.

«Я є прихильником збільшення мінімальної зарплати, хоч окремі експерти і кажуть, що це може призвести до інфляції. Я вважаю, що коли є хороша заробітна плата, людина йде в магазин, купує товари, може дозволити собі відпочинок, нормальне життя. Людина не повинна рахувати копійки», — повідомляє Марина Лазебна.

За її словам, сьогодні Уряд України взявся за триетапне підвищення мінімальної заробітної плати. Крім того, це призведе до детінізації.

«Ми ж розуміємо, що значна частина тих заробітних плат, які „на папері“ 4 723 грн, фактично є вищими, але друга частина сплачується людині „у конверті“, з неї не сплачуються податки, вона не враховується людині до пенсії, ця людина має фактично нижчий соціальний захист. І підвищення мінімальної заробітної плати призведе до того, що просто частина коштів з „конверту“ перетвориться на „білу“ зарплату, у людей буде вищий соціальний захист», — пояснила міністерка.

Схожі новини