Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Припинення вогню: у Зеленського не помічають обстрілів українських позицій

  • 31.07.2020, 16:57
  • 778

Лише протягом першої доби перемир’я у Донецькій області ОБСЄ зафіксовано 111 випадків порушення перемир’я

В Офісі президента України заявили, що «режим припинення вогню» виконується як бойовиками, так і українською армією. У той же час спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні за 1 добу перемир’я зафіксувала більше сотні обстрілів українських позицій.

«Режим припинення вогню виконується з обох сторін, поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру. Від початку дії режиму повного та всеосяжного припинення вогню не було жодного пораненого та загиблого» (Офіс президента України, 29.07.2020)

Однак у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за 29 липня, зазначається, що лише протягом першої доби перемир’я у Донецькій області зафіксовано 111 випадків порушення перемир’я, зокрема 21 вибух.

Також місія зафіксувала 22 одиниці озброєння, розміщені з порушенням ліній відведення.

«СММ зафіксувала 111 порушень режиму припинення вогню — усі в Донецькій області (зокрема 21 вибух, а також 90 черг і пострілів зі стрілецької зброї). Усі ці порушення режиму припинення вогню зафіксовано в період між 09:45 та 11:35 27 липня», — йдеться у звіті ОБСЄ.

Згідно із щоденним зведенням від пресслужби Операції об’єднаних сил (ООС), українські військовослужбовці не відкривали вогонь у відповідь.

Схожі новини