Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Роботи "сонячних" дітей зі Львова здобули перемогу у британському конкурсі

  • 31.07.2020, 14:25
  • 739

Львівське інклюзивне ательє Lady Di Atelier стало переможцем категорії соціальних проєктів, національним переможцем онлайн-голосування і національним чемпіоном 2020 у конкурсі Bid Idea Challenge

Про це повідомляють на сайті Британської ради в Україні, передає «Еспресо.Захід».

Інклюзивне ательє перемогло із власним проектом «Сонячна майстерня», де створюють картини діти із синдромом Дауна та аутизмом. Організувати інклюзивну художню школу для дітей наважилися засновниці ательє для людей з інвалідністю Ярина Янчак та Ірина Ляховенко. Проект був номінований ГО Tech Start-up School.

«В змаганнях брало участь 108 проектів, і ми стали кращими. Ми виграли в усіх номінаціях. Тепер є змога презентувати Львів, Україну за кордоном в Лондоні, — ділиться враженнями співзасновниця інклюзивного ательє Ярина Янчак. — З такою підтримкою — це як порція кисню, з’явилися сили, ще нові ідеї».

Відтак, дівчата отримали грошову винагороду 2 тисячі фунтів для реалізації та вдосконалення власної справи. Тепер «Сонячна майстерня» єдина з України боротиметься у наступному етапі за навчання в Лондоні.

Lady Di Atelier — перше українське інклюзивне ательє, що забезпечує рівні умови праці для людей з інвалідністю. Художниці малюють картини, які стають принтами для оригінальних шарфів та хустин. Понад 800 ексклюзивних робіт уже продали. Найближчим часом планують відкрити шоу-рум для дітей із синдромом Дауна.

Схожі новини