Передплата 2024 ВЗ

"Формула "Роттердам+", про яку брехали чотири роки, схвалена особисто Зеленським", - Дмитро Вовк

  • 30.07.2020, 17:51
  • 665

Президент Зеленський своїм підписом під Меморандумом з МВФ фактично схвалив механізм ціноутворення в енергетичній сфері, який всі знають як формулу «Роттердам+»

На це звертає увагу колишній голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк.

«Підпис Зеленського під формулою («Роттердам+») «Амстердам+». Поки що не всі про це знають, а скоро може дізнатися кожен.

Президент Зеленський дійсно схвалив своїм особистим підписом в Меморандумі з МВФ принципи ціноутворення на газ, абсолютно ідентичні вугільному «Роттердам+», а саме: імпортний паритет; прив’язка до європейського хабу (теж у Голландії); плюс логістика до України; застосування такої ціни у тому числі на газ, видобутий в Україні", — пише Дмитро Вовк у Facebook.

«Таке рішення по газу у 2020 році новою владою нівелює 4 роки брехливої пропаганди Геруса і Ко і доводить політизацію трьох років „розслідування“ НАБУ», — зауважив Вовк.

«Власне, що й треба було довести, а тепер залишилось закрити „кримінальне провадження“ і зробити організаційно-кадрові висновки», — наголошує колишній голова НКРЕКП.

Схожі новини