Передплата 2024 ВЗ

Вимагав "відкат": ДБР затримало чиновника Чернівецької ОДА

  • 30.07.2020, 15:12
  • 678

Посадовець Чернівецької ОДА вимагав 10-відсотковий "відкат" за переказ коштів за виконані роботи від переможця тендера

Чиновника затримали, коли він отримував частину неправомірної вигоди — 800 доларів США, повідомили у пресслужбі ДБР, передає «Еспресо.Захід».

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Хмельницькому, затримали директора одного з департаментів Чернівецької ОДА за одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, чиновник вимагав від переможця тендера 10% вартості виконання робіт із поточного та капітального ремонтів закладів освіти області. Заплатити «відкат» той мав за те, що йому переказали кошти за виконані роботи.

Посадовцеві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із конфіскацією майна.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Військова прокуратура Західного регіону України. Оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань Чернівецької області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та оперативний підрозділ Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

У ДБР не називають ні прізвища, ні посади затриманого чиновника. Водночас місцеве видання «Молодий буковинець» стверджує з посиланням на джерела у правоохоронних органах, що на «відкаті» спіймали керівника департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Миколу Харатіна.

Схожі новини