Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Білорусь і Україна домовилися посилити кордон після затримання бойовиків

  • 30.07.2020, 14:10
  • 536

Білорусь і Україна домовилися посилити прикордонний контроль у зв'язку з затриманням під Мінськом бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Білорусі

«З українською стороною досягнута домовленість про активізацію взаємодії між прикордонними відомствами і посилення прикордонного режиму з метою недопущення дестабілізації обстановки в обох країнах».

Відзначається, що 30 липня у зв'язку із затриманням бойовиків до МЗС Білорусі по черзі запросили посла Росії Дмитра Мезенцева і радника-посланника, в. о. керівника Посольства України в Білорусі Петра Врублевського.

Російській стороні повідомили про затримання групи бойовиків ПВК «Вагнера».

Крім того, у посла Росії запросили «ґрунтовні роз'яснення щодо цілей та інші аспекти прибуття і перебування» в Білорусі зазначеної групи осіб, багато членів якої мають «доведений досвід участі в збройних конфліктах», в тому числі на території Донецької та Луганської областей України.

Також зазначається, що з урахуванням того, що деякі бойовики мають українське походження і українське громадянство, МЗС Білорусі також запросило релевантну інформацію у Врублевського. Там пояснили, що ці дані потрібні для «всебічного аналізу і оцінки причин» присутності бойовиків у країні.

У МЗС також нагадали, що наразі у Білорусі триває виборча кампанія.

Схожі новини