Передплата 2024 «Добре здоров’я»

NASA запускає ракету на Марс для пошуку життя (онлайн-трансляція)

  • 30.07.2020, 13:58
  • 1 023

У четвер, 30 липня, у США відбудеться запуск ракети Atlas V, яка повинна долетіти до Марсу в лютому 2021 року.

Старт відбудеться о 14:50 за київським часом із майданчика SLC-41 на мисі Канаверал (Флорида). На борту ракети є марсохід Perseverance і вертолітний дрон Ingenuity, повідомляє NASA.

Відомо, що на місію Perseverance американське космічне відомство витратило понад 2 млрд доларів. Ще близько 300 млн витратять на підтримку марсохода після запуску на Червону планету.

Очікується, що марсохід повинен опинитися в районі кратера Джезеро, де розташована дельта сухої річки. Машина буде збирати зразки сухих порід і ґрунту, де вчені сподіваються знайти ознаки давньої форми життя. Марсохід буде збирати зразки, щоб у 2026 році інша місія на Марс змогла доставити космічний матеріал на Землю для вивчення.

Компактний вертолітний дрон Ingenuity використають для розвідки району посадки й першого тесту польотної технології на іншій планеті.

Зазначимо, що в разі перенесення запуску він може повторюватися аж до 15 серпня. Однак в який би день не було запущено марсохід, прибуде на Червону планету він в точно визначену дату — 18 лютого 2021 року.

Схожі новини