Передплата 2024 «Добрий господар»

Забродський прокоментував заклики до проведення "дніпровського референдуму"

  • 29.07.2020, 09:27
  • 753

Поява у Дніпрі рекламних бордів представника «Опозиційної платформи – за життя» із закликом до проведення так званого «дніпровського референдуму» – це прояв сепаратизму, який мають розслідувати органи безпеки

Про це під час включення на телеканалі «Прямий» заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський. Він повідомив, що конференція Дніпропетровської територіальної організації партії підтримала звернення депутатів міськради Дніпра до СБУ щодо неприпустимої і незаконної агітації.

«Близько тижня тому в місті Дніпро з’явилися агітаційні борди партії ОПЗЖ із закликом до проведення так званого „дніпровського референдуму“. У більшості свідомих громадян, кому небайдужа доля Дніпра, Дніпропетровщини і загалом нашої України, це викликало пряму асоціацію із так званими „референдумами“, які свого часу були проведені в Криму, на Донеччині і на Луганщині», — зазначив Забродський.

«Тому і пішла така різка реакція, звернення у відповідні органи з вимогою вжити відповідних заходів щодо таких проявів, в тому числі прямого сепаратизму і зазіхання на конституційний устрій», — пояснює генерал Забродський.

«Сьогодні в Дніпрі розпочала роботу партійна конференція територіальної організації партії „Європейська Солідарність“, і на цій конференції за ініціативою групи депутатів Дніпровської міськради була ухвалена заява, яка відображає політичну позицію партії „Європейська Солідарність“ стосовно того, що подібні прояви є неприпустимими. Нагадування про те, до чого призводять спроби проведення таких референдумів», — повідомив народний депутат.

«Політична позиція партії „Європейська Солідарність“ буде непохитною. Ми й надалі будемо продовжувати відстоювати територіальну цілісність і зупиняти будь-які прояви сепаратизму», — наголосив Михайло Забродський.

Як відомо, у середу 22 липня під час 59-ї сесії Дніпровської міськради голова фракції «Європейська Солідарність» Каміль Примаков звернувся до фракції ОПЗЖ із заявою щодо неприпустимості розміщення бордів із закликом до референдуму.

У той же день звернення від фракції «Європейська Солідарність» було спрямоване голові УСБУ у Дніпропетровській області з вимогою дати правову оцінку закликам представника ОПЗЖ.

«Саме з референдумів почалась „русская весна“ у Донецьку, Луганську та Криму. Вважаю такі дії спрямованими на підрив територіальної цілісності України, що є порушенням Кримінального Кодексу та Конституції України», — йдеться у зверненні.

Схожі новини