Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Малюнок олімпійських кілець продали за 185 тисяч євро

  • 28.07.2020, 20:12
  • 1 987

Аукціон відбувся у Франції

Оригінал малюнка олімпійських кілець продали бразильському колекціонерові на аукціоні в Каннах (Франція) за 185 тисяч євро (з урахуванням додаткових витрат щасливчик заплатив 234 950 євро).

Про це повідомляє Прямий

Спочатку малюнок авторства барона П'єра де Кубертена — засновника олімпійського руху — оцінювалася в 100 тисяч євро.

Де Кубертен представив олімпійські кільця, які символізують п'ять частин світу, в 1913 році. Символ і прапор були офіційно затверджені на конгресі Міжнародного олімпійського комітету в Сорбоннському університеті 15 червня 1914 року, проте через Першу світову війну вони вперше з'являлися на церемонії відкриття Олімпійських ігор в 1920 році в Антверпені.

П'єр де Кубертен також склав клятву, гасло «Швидше, вище, сильніше» і придумав емблему ігор.

В кінці минулого року його олімпійський маніфест з п'яти тисяч слів був проданий в Нью-Йорку майже за 9 млн доларів президенту Міжнародної федерації фехтування, російському мільярдеру Алішеру Усманову. Усманов пізніше подарував раритет Олімпійському музею в Лозанні.

Де Кубертен помер 2 вересня 1937 року в Женеві. Його тіло з пошаною поховали в Лозанні, де знаходиться штаб-квартира МОК. Але серце «батька Олімпійських ігор» поховане в Греції, біля руїн древньої Олімпії.

Схожі новини