Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Резніков заявив, що ще рано говорити про зрив перемир'я бойовиками

  • 27.07.2020, 19:33
  • 912

Віцепрем'єр-міністр, перший заступник голови делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков вважає, що поки що не варто говорити про "порушення перемир'я", а випадки обстрілів мають розслідувати і пояснювати за участю представників ОБСЄ.

Про це заявив Резніков, якого цитує «Інтерфакс-Україна»

«Нині всіх непокоїть інформація про те, що нібито мали місце постріли. Точного підтвердження, які та де, очікуємо. Але я запропонував би говорити про те, що це не означає порушення перемир'я, це означає, що є факти порушень, і про це, зокрема, саме і йдеться в додаткових заходах, які було узгоджено на Тристоронній контактній групі нещодавно».

Резніков пояснив, що постріли якраз передбачені як «випадок, який підлягає розслідуванню, і або притягненню до дисциплінарної відповідальності, якщо це зловмисне порушення».

Віцепрем'єр поки що оптимістично дивиться на ситуацію і вважає, що залишається шанс на досягнення перемир'я, але при цьому він наголосив, що якщо будуть не «випадкові, поодинокі порушення режиму тиші», а реальна агресія, що порушує узгоджені в рамках ТКГ додаткові заходи, то українські військові скористаються ст. 40 Гаазької конвенції 1907 року про закони і звичаї ведення війни. Він нагадав, що в ній чітко зазначено, що якщо одна зі сторін порушує перемир'я, то інша має право на автоматичний вихід із нього і відновлення військових дій.

Схожі новини