Передплата 2024 ВЗ

На українсько-польському кордоні колапс із вантажівок

  • 27.07.2020, 11:40
  • 728

З українського боку черга розтягнулася на 10 кілометрів, з Польщі на 20

Вже кілька днів на кордоні між Польщею та Україною простоюють близько тисячі фур. Затор утворився на митному посту Ягодин — Дорогуськ. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Фури простоюють як з української, так і з польської сторони. За словами кореспондента, щоб під'їхати до шлагбаума водії змушені простоювати в черзі близько трьох діб, при цьому не маючи можливості поповнити запаси їжі та води або елементарно сходити до туалету.

З українського боку черга розтягнулася вже на 10 кілометрів. Непроста ситуація і з польської сторони, там черга розтягнулася на 20 кілометрів. Поза чергою йдуть тільки порожні фури та вантажівки, які везуть товар, що швидко псується. Інші фури змушені по три доби стояти в черзі.

За словами далекобійників, вони більше часу проводять на кордоні, ніж в дорозі. В середньому, за словами водіїв, вони за місяць 7−8 днів проводять у черзі на митниці й за цей простий вони не отримують платню. В той самий час на митниці відзначають, що працюють в штатному режимі.

Пропускна спроможність пункту не зменшилася і за зміну через кордон проїжджають близько 200 автомобілів.

За словами співробітників митниці, причина черг — вихідні дні, оскільки у ці дні транспорту на митниці завжди набагато більше, ніж у будні дні.

Ще однією причиною виникнення черги називають ремонт пасажирської смуги з польської сторони.

Схожі новини