Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Будувати об’їзну дорогу до Трускавця буде “Автомагістраль - Південь»

23 липня стало відомо, хто ж побудує об’їзну дорогу до Трускавця

Це право, як інформує сайт «Прозоро», здобула добре відома в Україні одеська фірма «Автомагістраль-Південь», власниками якої, за даними Yuo Control, є одесити Валерій Коротков та Олег Наливанний. Сам факт завершення тендеру вже є позитивним сигналом, який, крім всього іншого, свідчить про те, що об’їзд, проєктний вартість якого становить 224, 8 млн грн, нарешті побудують.

Важко сказати наскільки швидко все відбудеться. Тут з прогнозами ніхто не поспішає. Якби все відбувалось відповідно до обіцянок уряду, які вперше пролунали ще в жовтні 2017 року, відразу ж після того, як на колишньому шахтному полі № 2 Стебницького ГХП «Полімінерал», де сталося безпрецедентне масштабне провалля земної поверхні і звідки рукою сягнути до аварійної ділянки даного автошляху, про будівництво об’їзду давно б забули. Не сталося! Зовсім іншу ситуацію маємо сьогодні. Оптимізму додає той факт, що призначений до реалізації проєкт перейшов у фазу, з якої назад вже вороття немає. Статус неповернення остаточно засвідчить уповноважена підписати угоду з переможцем тендеру на будівництво об’їзду-дороги Служба автомобільних доріг Львівщини. Хоча в нашому випадку все вказує на щасливий фінал, де місце для неприємних сюрпризів бути не повинно (на це непрямо вказує той факт, що пропозиція переможця виявилась на 2 грн кращою, ніж фінансова програма іншого учасного конкурсу — турецької фірми «Онур»), краще дочекатись офіційно засвідченої угоди на виконання робіт з переможцем тендеру.

Об’їзд, протяжністю 3,8 км, візьме свій початок з перехрестя у селі Солець, де зараз встановлено шлагбаум, а завершиться виїздом на дорогу Пісочна-Східниця навпроти колишнього купального озера в Трускавці. І в’їзд, і виїзд облаштують призначеними для безпечного проїзду перехресть дорожніми кільцями.

Роботи мають розпочатись відразу ж після того, як підпишуть угоду на виконання будівництва. Завершення заплановано на кінець 2021 року. Це означає, що сполучення з Трускавцем, Бориславом і Східницею в найкращому випадку нормалізується через рік і 4−5 місяців.

А як до того розвиватимуться події? Чи дасть комісія з питань ТЕБ та НС ЛОДА дозвіл на експлуатацію аварійної ділянки прямої дороги до Трускавця, на якій, починаючи з березня автомобільний рух заборонено, як того добиваються регіональні депутати та місцева влада, чи, навпаки, ще більше «закрутить гайки». Подбає, щоб все автомобільне сполучення з Трускавцем здійснювалось об’їзним шляхом, виключно через Стебник. Сьогодні, попри чинну заборону, мало хто з водіїв виконує припис обласної комісії. Абсолютна більшість учасників дорожнього руху до Трускавця прямує навпростець.

Схожі новини