Передплата 2024 ВЗ

Чому люди по-різному хворіють на коронавірус: пояснення лікаря

  • 26.07.2020, 14:57
  • 1 752

Люди по-різному переносять коронавірусну інфекцію через особливість імунітету та кількості отриманих вірусів.

Тому навіть серед пацієнтів-членів однієї родини може спостерігатися важкий, легкий чи безсимптомний перебіг COVID-19. Про це в інтерв'ю ТСН розповів лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський.

«Річ у тім, що наша імунна система нагадує армію, а вірус — загарбника. Якщо у країну заходить їх тисяча, то армія по одному з ними справляється, а якщо мільйон, тоді все по-іншому. Так само і людина: якщо контактує із джерелом вірусу тривалий час, то виходить, що вона вдихнула велику кількість вірусів і попри її потужну імунну систему вона може захворіти, ще й досить важко. Якщо ж людина отримала невелику кількість вірусів, то вона може не захворіти, або ж захворіти дуже легко», — пояснив він.

За словами лікаря, залежно від цього для одних людей COVID-19 минає непоміченим, а для інших — стає смертельно небезпечним.

Тому Сільковський підкреслив, що українці мають дотримуватися здорового способу життя і нормального харчування, які є запорукою міцного імунітету. Водночас він закликав дотримуватися і продиктованих пандемією обмежень: тримати соціальну дистанцію, а руки — в чистоті, в громадському місті одягати маску.

«Це все, що потрібно робити. У такому разі ви не захворієте, а якщо так, то є ймовірність, що захворювання мине у легкій формі», — додав лікар.

Схожі новини