Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Президент розповів про закупівлю вакцини від COVID-19

  • 25.07.2020, 18:55
  • 961

Президент Володимир Зеленський контролює, щоб Україна була серед перших країн, які зможуть купити вакцину проти COVID-19, коли препарат виготовлять

Про це йшлося на нараді глави України з представниками уряду, правоохоронних органів та відповідних відомств щодо епідеміологічної ситуації в країні і заходів із запобігання поширенню інфекції, заявила пресслужба на сайті Офісу президента.

«Наші дипломатичні контакти і світові ресурси повідомляють про те, що вакцину виготовляють уже в декількох країнах. Навіть якщо вона буде готова в наступному році, Україна повинна бути серед перших країн, які зможуть закупити вакцину. Ми повинні думати про це вже зараз. Увесь світ шикується в черги», — підкреслив Зеленський.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що за завданням президента проводить консультації та тримає контакт із компаніями й дипломатами з різних країн, вивчаючи це питання.

Читайте також: Україну «пошматують» на чотири зони: рішення Кабміну

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на нараді доповів про те, що 25 липня був зафіксований ще один антирекорд зараження COVID-19 — 1106 осіб.

Серед лідерів за кількістю виявлених нових хворих — Київ, Рівненська та Львівська області. Показник захворюваності зріс до 64,1 особи на 100 000 населення.

За словами глави Кабміну, треба звернути увагу на Закарпаття, Волинь, Львівську область і Буковину у зв'язку із заповнюваністю ліжкомісць в опорних лікарнях, щоб забезпечити їх достатню кількість. На Закарпатті заповненість лікарень становить 64%, у трьох інших регіонах — більше 40%.

Шмигаль також вказав на те, що Чернівецька область значно покращила показники щодо захворюваності й відійшла від лідерства за поширенням COVID-19 завдяки жорстким заходам карантину, яких дотримувався регіон кілька місяців.

Нагадаємо, станом на ранок суботи, 25 липня, в Україні офіційно підтверджено 63 929 випадків COVID-19. Із них — 1106 виявлені за минулу добу, що стало майже новим рекордом за кількістю нових заражених.

Схожі новини