Експерти назвали продукти, які варто їсти щодня
- 25.07.2020, 20:15
- 1 914
Правильне харчування допоможе триматися у тонусі і нормалізувати вагу
На інтернет-ресурсі eatthis.com експерти склали список продуктів, які допоможуть зміцнити імунітет та покращити самопочуття.
Гриби
Вони мають безліч корисних для здоров'я властивостей, серед яких — поліпшення травлення, підтримання імунної системи, зниження стресу та посилення уваги. Водночас у них міститься мало калорій.
Квашена капуста
Ферментовані продукти (квашена капуста, комбуча, кімчі, місо і йогурт) позитивно впливають на роботу кишківника, а також сприяють поліпшенню загального стану здоров'я. Крім того, вони допомагають виробляти певні вітаміни групи В і відновлюють травну систему після курсу антибіотиків.
Цільнозернові продукти
Вони необхідні для здоров'я мозку, який використовує вуглеводи як «паливо». Без них може з'явитися дратівливість і труднощі з концентрацією уваги.
Авокадо
Авокадо не тільки смачне, а й неймовірно корисне. За словами дієтологів, воно є відмінним джерелом клітковини та калію. Крім того, численними дослідженнями підтверджувалася його здатність зміцнювати серцево-судинну систему.
Ягоди
Ягоди, такі як малина і чорниця, багаті на антиоксиданти та інші поживні речовини. Також вони мають мало калорій і низький глікемічний індекс. Антоціани, які в них присутні, можуть зменшити окислювальний стрес, уповільнити старіння та знизити рівень холестерину.
Зелені листові овочі
Капуста, шпинат, рукола та інші зелені листові овочі мають бути в щоденному раціоні. Вони низькокалорійні, а також містять багато клітковини, вітамінів, А і С.
Жирна риба
Жирна риба, така як тунець, лосось, скумбрія і сардини, багата на омега-3 поліненасичені жирні кислоти. Вони мають протизапальні властивості та необхідні для мозку та шкіри.
Горіхи
У горіхах містяться білки, клітковина і корисні жири, тому вони важливі для підтримання гарного здоров'я. Зокрема, волоські горіхи є відмінним джерелом омега-3, незамінних жирних кислот, які організм не може виробляти самостійно.
Кістковий бульйон
Це відмінне джерело амінокислот, глюкозаміну (з'єднання, яке природним чином присутнє в хрящі) і хондроїтину (основного компонента хряща). Також кістковий бульйон багатий на гіалуронову кислоту, найбільша кількість якої міститься в шкірі, суглобах та інших тканинах.
Йогурт
Як і квашена капуста, йогурт має корисні пробіотики. Однак також він містить безліч інших поживних речовин. Він живить організм білками, кальцієм, магнієм, вітаміном В12 і деякими ключовими жирними кислотами, які необхідні для здоров'я.
Водночас краще вибирати простий жирний йогурт без додавання цукру, але комбінувати його з ягодами і горіхами як сніданок або ситну закуску.