Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні подорожчає газ: коли і наскільки

  • 25.07.2020, 14:55
  • 1 332

У Європейському Союзі заповнені 90% газових сховищ, тому подорожчання блакитного палива не буде. Однак українці через зростання курсу долара будуть платити більше

Такий прогноз OBOZREVATEL озвучив представник Української енергетичної біржі Артем Щербак.

«Сховища зараз заповнені в Європі приблизно на 90%, тому істотних коливань ціни через дефіцит пропозиції не передбачається. Великою мірою впливає на ціну імпортного газу курс валют. Зараз ситуація на валютному ринку нестабільна, в липні спостерігаємо сильне „падіння“ гривні. Тому якщо курс буде і далі істотно зростати, ціна газу на внутрішньому ринку, відповідно, теж», — пояснив Щербак.

Зараз ціни в Україні знаходяться на своєму мінімумі, але до осені буде подорожчання. «Складно називати конкретні цифри, але на даний момент очікувані ціни восени знаходяться в межах 4−5 тис. грн з ПДВ. Коливання ціни залежать від безлічі факторів. Це збереження і можливе посилення карантинних заходів, а значить зменшення попиту з боку непобутових споживачів», — додав експерт.

Читайте також: В Україні зміняться правила оплати комунальних послуг: що варто знати

Нагадаємо, в Україні тарифи на газ із серпня перестане контролювати уряд. А вже взимку це може привести до подорожчання блакитного палива з 3 до 10 грн за кубометр.

Українців, які мають борги за комунальні послуги, депутати хочуть позбавити права керувати авто, виїжджати за кордон, користуватися зброєю і ходити на полювання.

Схожі новини