Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рука Кремля: депутат від ОПЗЖ закликає провести «дніпровський референдум»

  • 25.07.2020, 10:35
  • 1 319

У Дніпрі з’явилися рекламні білборди депутата та голови фракції «За життя» Дніпровської міської ради Сергія Нікітіна із написом: «Місту потрібен дніпровський референдум». Інші місцеві депутати просять у Служби безпеки перевірити законність таких закликів

Фото білборда оприлюднила позафракційна депутатка Дніпровської міськради Анастасія Староскольцева, пише «ЧЕСНО».

Зазначається, що 22 липня на сесії міськради очільник фракції «Європейська солідарність» Каміль Примаков звернувся до начальника СБУ Дніпропетровської області з проханням пояснити, наскільки заяви з білбордів про проведення «дніпровського референдуму» є законними. Також він звернувся до фракції «За життя».

«Я хотів би звернутися до фракції „Опозиційна платформа — За життя“, щоб там пояснили позицію своїх бордів щодо „дніпровського референдуму“. Я хотів би нагадати всім, що Дніпро було форпостом, який зупинив „російську весну“. Будь-які кроки, щоб розхитати ситуацію, оголосити будь-які референдуми, будуть жорстко зупинятися», — сказав депутат на засіданні міськради.

Секретар міськради повідомив, що апарат оформить цю заяву відповідним зверненням.

Згодом свою рекламу прокоментував і сам депутат від ОПЗЖ Нікітін: «Ні в якому разі ми не закликаємо до розколу міста й України. Ця акція не для стабілізації. Ми хочемо, щоб влада чула людей, які живуть у місті».

Читайте також: Державна зрада: ОГП розслідує поїздку депутатів ОПЗЖ до Москви

Нагадаємо, 21 липня народного депутата від парламентської фракції «Опозиційна платформа — За життя» Олега Волошина облили зеленкою після його заяви про «відсутність суверенітету» в України.

Згодом у поліції заявили, що затримали двох людей за підозрою у вчиненні протиправних дій відносно народного депутата.

На оприлюднених з місця події відео видно, як вже після затримання Волошин підбіг до одного із затриманих, якого тримав поліцейський, і вдарив його кулаком по обличчю.

23 липня Печерський райсуд Києва відпустив на поруки волонтера та ветерана бойових дій на Донбасі Олександра Погребиського, якого звинувачують у нападі на Волошина.

Схожі новини