Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На очах у маленького сина: під Борисполем розстріляли скандального бізнесмена

  • 24.07.2020, 10:15
  • 1 692

На Київщині розстріляли бізнесмена Ігоря Плекана, якого у "С14" називали організатором замаху на координатора Сергія Мазура

Про вбивство 23 липня повідомив канал ICTV.

«44-річний київський бізнесмен, віцепрезидент боксерського клубу Ігор Плекан разом із 7-річним сином їхав на дачу в селі Артемівка Бориспільського району, коли неподалік залізничного переїзду невідомі вискочили з кущів і почали впритул розстрілювати машину з автоматів. У чоловіка влучили щонайменше чотири кулі, проте він зміг з’їхати з дороги у поле, проїхав ще 300 м і зателефонував дружині. Весь цей час поряд був син, якого дивом не поранили», — ідеться в повідомленні.

Журналісти зазначили, що кілери наказали хлопчику тікати якнайдалі.

«Він побіг додому, а потім показав матері, де шукати батька. Проте рятувати його було запізно — поранення були смертельними», — сказано в сюжеті.

Дружина бізнесмена розповіла, що «погрози від невідомих надходили регулярно». У ГО «Основа майбутнього» (наступниця «С14») заявили, що вбитий — організатор замаху на їхнього активіста Мазура.

Читайте також: Стрілянина посеред вулиці: у Миколаєві намагалися вбити відомого бізнесмена

Раніше Мазур розповідав в інтерв’ю «Главкому»: «Я точно знаю хто організував цей замах. Я публікував це в ЗМІ. Є такий собі Ігор Плекан. Не можу сказати, що він великий кримінальний авторитет, але в нього є своє умовне кілерське бюро».

У ніч на 10 жовтня 2018 року в місті Борисполі у вікно квартири на другому поверсі невідомі кинули вибуховий пристрій, внаслідок чого 61-річний господар оселі (тато Сергія) був госпіталізований. На момент вибуху в квартирі також було ще двоє членів сім'ї — дружина і син. У цій квартирі проживає координатор націоналістичної організації С14 Сергій Мазур, якого на момент вибуху не було вдома. Після інциденту він заявив, що його шукали невідомі за кілька днів до вибуху.

Схожі новини