Передплата 2024 «Добрий господар»

У Франції розшифрували "чорні скриньки" літака МАУ

  • 24.07.2020, 08:35
  • 693

У Франції вже закінчили обробку двох бортових самописців збитого у січні цього року літака МАУ над Тегераном

Про це повідомляють Бюро дослідження та аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) у Twitter та заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, якого цитує «Громадське радіо».

У Бюро запевнили, що аналіз даних бортових самописців завершений після «чотирьох днів узгодженої роботи».

Пряма мова Єніна: «Всі дані з двох самописців (мовний та параметричний) зчитані та розшифровані. Розшифрували вдало, попри зовнішні пошкодження самописців. Технічне розслідування почалось одразу після катастрофи, розшифровка один з його етапів.

Однак неможливо спрогнозувати, скільки триватиме техрозслідування".

Читайте також: Іран запустив ракету в свій військовий корабель: загинули 40 людей

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS752 Тегеран — Київ, було збито у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Іран спершу називав причиною катастрофи технічні проблеми, але згодом визнав що літак збили військові — «через людську помилку».

Міністерство закордонних справ вважає, що суперечка з Іраном через збитий літак МАУ завершиться позовом до Міжнародного суду ООН.

Минулого тижня глава МЗС Дмитро Кулеба підтвердив, що іранська сторона готова прибути для переговорів про компенсації для України за збитий літак МАУ з 20 по 30 липня.

Схожі новини