Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ВРП звинуватила НАБУ в інформаційній атаці проти Вовка і ОАСК

  • 23.07.2020, 15:33
  • 700

Вища рада правосуддя заявила про неприпустимість заяв Національного антикорупційного бюро щодо вже виявленої корупції в Окружному адміністративному суді міста Києва.

Про це свідчить заява ВРП

«Вища рада правосуддя вирішила звернути увагу посадових осіб Національного антикорупційного бюро України на необхідність утримуватися від заяв та публічних висловлювань, участі в інформаційній кампанії, які впливають на незалежність судової влади та підривають авторитет правосуддя в цілому».

«В інформації, поширеній Національним антикорупційним бюро України, акцентовано на вчиненні суддями злочину як встановленому факті, що не відповідає презумпції невинуватості».

Таке рішення було одноголосно ухвалене ВРП на засіданні 23 липня.

В ньому Рада засудила публікацію НАБУ «інформації під назвами «Корупція в ОАСК», «Зловживання в ОАСК: оновлено» як таку, що дає поштовх інформаційній кампанії, яка формує суспільну думку на підтримку позиції про те, що злочинне діяння має місце, як доведений факт.

У ВРП наголосили, що НАБУ повинно «утримуватися від інформаційних та політичних кампаній, заяв та дій, що можуть вплинути на незалежність судової влади та підірвати авторитет правосуддя в цілому».

Рада заявила про неприпустимість таких заяв та публічних висловлювань.

Схожі новини