Передплата 2024 ВЗ

Відновили лише репетиції

Львівський національний театр опери і балету ім. Соломії Крушельницької офіційно оголосив про простій не з вини колективу

Дирекція Львівської Національної Опери з 18 липня своїм наказом офіційно оголосила простій не з вини працівників театру. А все через епідемію коронавірусу і суттєвих карантинних обмежень щодо роботи театрів, встановлених рішенням Львівської міської комісії з питань ТЕБ та НС.

Протокол останнього засі­дання комісії дозволяє роботу закладів культури, за винятком театрів та кінотеатрів. Простій триватиме до прийняття окре­мого рішення відповідними органами влади, яке очікуєть­ся найближчими днями. Ра­зом із тим у театрі від 21 лип­ня відновлено репетиційний процес. Протоколом міської комісії ТЕБ та НС та окремим листом Міністерства культури України театру дозволено про­ведення репетицій в групах не більше 25 осіб із дотриманням протиепідеміологічних захо­дів.

Генеральний директор, художній керівник Львівської Національної Опери Василь Вовкун розповів «ВЗ», в Опері планували відкритися до се­редини серпня. «Міністерство культури своєю урядовою по­становою дало можливість працювати закладам культури, але звертаючи увагу на місцеву ситуацію, — сказав Василь Вов­кун. — Як знаємо, у Львівській області і Львові ситуація з ко­ронавірусом є не найкращою, тому відновлення вистав на­разі заборонено. Простій — це означає, що театр не працює на повну і працівники не отри­мують повної зарплати. Наразі держава виплачує дві третини заробітної плати. Хоча прото­кол дозволяє репетиції до 25 осіб, ми відновлюємо репетиції по десять осіб у балетному кла­сі і репетиції вокалістів у складі одного вокаліста і одного кон­цертмейстера в класі. Після цього перерва, клас дезінфі­кують, і починає працювати інший вокаліст. Хор і оркестр у повному складі ще не можуть репетирувати, хіба маленьки­ми групами. Але ми не можемо робити вистави із такою кіль­кістю виконавців. У нас всі ви­стави за участі набагато біль­шої кількості виконавців».

Під час засідання худради та режисерської колегії Опери було запропоновано розглянути варіанти майданчика для прове­дення вистав просто неба.

Схожі новини