Передплата 2024 ВЗ

Двадцять сім по 200

За підсумками ЗНО з двох предметів, “фізики” показали чудовий результат

За першими результатами ЗНО-2020 з математики та фізики, на Львівщині є 27 двістібальників. 17 з них отримали по 200 балів на одному тестуванні, п’ятеро — на обох тестах. Найуспішніші абітурієнти матимуть премії від міста. За 200 балів — по 5000 гривень, а ті, що отримали по 400 балів — 10 000 гривень. Прокоментувати ситуацію журналіст «ВЗ» попросила директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Ларису Середяк.

— Наразі це ще не остаточні дані стосовно кількості двохсотбальників, оскільки 24 липня починається додаткова сесія. Починається вона фізикою. На цю сесію зареєстровано дев’ятеро осіб. Наразі ми обробили частину предметів і маємо результати лише з двох предметів — фізики і математики. У суботу, 25 липня, отримаємо результати з української та іноземних мов, а також з біології та історії. А ще, можливо, буде подано апеляції. Попри те, що діти тривалий час займалися дистанційно, нас тішать такі дані. З математики по 200 балів отримали 15 випускників, а з фізики — 12.

— Це усі львів’яни?

— Усі 400-бальники зі Львова. Четверо з них — фізико-математичний ліцей і одна дитина з 52-ї школи. Цього року у нас широка географія: 200 балів з фізики отримав випускник з Дрогобича, ще один зі Щирця Пустомитівського району, а також зі села Нежухів, що на Стрийщині.

— Це більше, ніж торік?

— З фізики — набагато більше. Але, повторю, попереду ще результати з інших предметів.

Схожі новини