Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Степанов розповів, коли в Україні з'явиться вакцина від коронавірусу

  • 22.07.2020, 10:11
  • 602

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що фахівці очолюваного ним відомства зроблять усе можливе, аби українці якнайшвидше отримали доступ до вакцини від COVID-19, як тільки така з’явиться у відкритому доступі.

Про це він сказав під час брифінгу 22 липня. Так очільник МОЗ прокоментував розробки препарату британськими вченими, які заявляють про його успішні клінічні випробування.

«Звичайно, ми відслідковуємо всі розробки вакцини, які відбуваються в світі, зокрема і ті, якими займаються вчені з Оксфордського університету Великобританії», — підкреслив Степанов.

За його словами, представники міністерства спілкуються з розробниками ліків від нового типу коронавірусу. А також намагаються зробити все, щоб Україна, в разі виготовленні і появи на ринку вакцини, була однією із перших країн, яка її отримає.

Міністр додав, що вищезгадана вакцина від британських вчених поки пройшла лише першу стадію клінічних випробувань і має пройти час, аби довести її ефективність у боротьбі з COVID-19.

«Після того, як така інформація буде, ми зробимо все для того, щоб вона (вакцина. — Ред.) з’явилася в Україні якнайшвидше», — запевнив Степанов.

Схожі новини