Передплата 2024 ВЗ

Максим Козицький відчуває персональну відповідальність за неналежну боротьбу з коронавірусом… 

….але до кадрових ротацій серед медичного керівництва області не готовий

Голова Львівської ОДА Максим Козицький заявив на пресконференції, що Львівщина надалі лідирує в Україні щодо хворих на коронавірус. Каже, якщо така ситуація буде зберігатися, культурні заклади не можна буде відкрити для відвідувачів. Карантинних послаблень також, звісно, не варто очікувати. Хіба що три дні поспіль статистика послабне.

«На жаль, Львівщина посідає останні місця за кількістю хворих на COVID-2019. Загалом захворіло понад 8 тисяч осіб, одужало півтори тисячі, померли — 212, — поінформував керівник Львівської області. — Динаміка за останні дні — плюс 54%, показник перевищено у п’ять разів… Підготували лікарняні заклади таким чином, що зайнято сорок ліжок. Медична система справляється із зверненнями від хворих. Лікарні забезпечені засобами індивідуального захисту, надають хворим допомогу».

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов запропонував звільнити з посади керівника департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА — за неналежну боротьбу з коронавірусом на Львівщині. Тож, журналісти запитала пана Козицького, свою вину за стан став у боротьбі з коронавірусом в області?

«Звичайно, відчуваю, — заявив Максим Козицький. — Це відповідальність насамперед Львівської ОДА, а також лікувальних закладів, населення… З міністром охорони здоров’я Степановим у мене робочі стосунки, під час свого візиту він звернув нам увагу на деякі речі (щодо карнатину, — Авт.), які ще маємо відпрацювати. Наразі не передбачаю кадрових змін серед керівництва департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА».

Максим Козицький вважає, що невтішний стан справ з коронавірусом залежить також від людей, які не дотримуються маскового режиму, дистанції… «Ми не можемо зловити цей вірус, наше завдання — бути готовими до кількості хворих, які поступають до лікарень, — відзначив пан Максим. — Люди мають розуміти, що треба дотримуватися карантину. Найкраще лікування — превенція. Одинадцять закладів охорони здоров’я надають допомогу, ми підготували шістнадцять».

Схожі новини