Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Нацполіції влаштують гендерне оцінювання: підписали меморандум

  • 21.07.2020, 19:15
  • 738

Міністерство внутрішніх справ та Женевський центр з врядування у секторі безпеки - DCAF, підписали меморандум, що дозволить провести гендерне оцінювання Нацполіції

Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Сьогодні, 20 липня, заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, заступник голови НПУ Олександр Фацевич та представник DCAF пан Андрис Зарінс підписали меморандум про співробітництво щодо гендерного оцінювання Національної поліції України в межах проєкту міжнародної технічної допомоги «Проєкт підтримки спроможностей Національної поліції України в реалізації стратегічних реформ», — йдеться у повідомленні.

За словами Фацевича, в подальшому планується створення спільної робочої групи з міжнародними колегами щодо проведення гендерного оцінювання Національної поліції України.

«Підписання меморандуму допоможе нам досягнути найвищих стандартів професійної та особистої доброчесності, а також подальшого забезпечення вищого рівня відповідності діяльності Національної поліції України міжнародним зобов’язанням України для інтегрування найкращих практик у сфері гендерної рівності», — зазначила Павліченко.

Читайте також: Деякі предмети в школі містять дискримінацію за всіма ознаками, — Новосад

Вона додала, що гендерне оцінювання у Нацполіції стане прикладом і на його основі проведуть оцінювання в інших центральних органах виконавчої влади, які координуються МВС.

За її словами, це дозволить розробити надійні стандарти, програми та навчальні ресурси, щоб залучити на службу в правоохоронні органи більше жінок, утримати їх на службі та зробити внутрішні процедури більш сучасними.

Схожі новини