Передплата 2024 ВЗ

"Це ганьба для України", - Зеленський про вбивство Шеремета

  • 20.07.2020, 11:11
  • 694

Президент Володимир Зеленський запевняє, що обов’язком української держави є пошук убивць журналіста Павла Шеремета і замовників цього злочину. Також до заяв щодо неупередженого розслідування долучилось посольство США.

Про це йдеться у повідомленнях посольства США та президента Володимира Зеленського

«Сьогодні четверта річниця з дня вбивства Павла Шеремета.

У Білорусі, Росії та Україні він стояв за цінності демократії, права та свободи людини. Насамперед — за право громадянина на вільну думку та слово. Та за обов'язок влади бути чесною, прозорою й відповідальною перед громадянами.

У нього ніколи не змогли б відібрати свободу, тому замовники вирішили відібрати життя. Його зухвале вбивство — втрата для всіх незалежних медіа та журналістів.

А ще цей злочин — ганьба для України", — заявив Зеленський.

Читайте також: Четверта річниця загибелі: у Києві відкрили меморіал Павла Шеремета

Зеленський додав, українському суспільству потрібні чіткі відповіді та переконливі, беззаперечні докази у справі Шеремета.

За його словами, обов’язок держави та правоохоронних органів зробити все, щоб у суді українці та весь цивілізований світ побачили справжніх убивць Шеремета, а згодом — справжніх організаторів і замовників цього злочину.

«У четверту річницю вбивства Павла Шеремета ми долучаємось до українців, які продовжують вимагати ретельного, неупередженого та достовірного розслідування, яке забезпечить правосуддя для тих, хто замовив і здійснив вбивство», — посольство США.

Схожі новини