Передплата 2024 «Добра кухня»

"Путін живе у Другій світовій війні", – капітан ВМС США

  • 19.07.2020, 09:55
  • 945

Президент Російської Федерації Володимир Путін мислить категоріями ХХ століття, коли захоплення територій і поділ світу мали значення.

Таку думку в бліц-інтерв'ю в ефірі телеканалу Obozrevatel TV висловив капітан першого рангу Військово-морських Сил США у відставці Гарі Табах. «Путін живе у Другій світовій війні, він ще катається на Т-34 і вважає, що це найкращий танк в світі. Так, може, це був хороший танк, але це було сто років тому», — заявив він.

Капітан сказав, що в сучасному світі кордони держав не мають жодного значення, і, відповідно, захоплення територій позбавлено сенсу.

«Як в сьогоднішньому світі можна взагалі щось ділити на території? Сьогодні світ складається з абсолютно інших понять, з інших вимірів. Це високі технології, це медицина, це космос, це океан», — сказав Табах.

У контексті статті Володимира Путіна, присвяченій 75-річчю Перемоги, відповідаючи на питання, чи готовий президент США піти на поділ світу з Росією, на який натякнув президент РФ, капітан заявив: «Трамп не мислить такими речами».

За його словами, глава Білого Дому більше зайнятий питаннями торгових і економічних зв'язків своєї держави зі світом. У той же час Путін «живе в іншій паралелі».

«Він досі вважає, що повинна бути „Ялта“ і ми повинні поділити світ. Україна відходить до його світу, а Мексика відходить до американського світу. Більше так не працює», — підкреслив Табах.

Схожі новини