Передплата 2024 «Добрий господар»

"Найбільш недооцінена валюта у світі": експерти назвали справжню вартість гривні

  • 18.07.2020, 20:35
  • 5 204

Британське видання The Economist визнало, що гривня залишається однією з найбільш недооцінених валют у світі. Реальний курс повинен бути 10,33 грн. за долар

Журнал опублікував щорічний рейтинг «індексу БігМака», згідно з яким українська валюта виявилася недооцінена на 62% (тобто, її обмінний курс повинен бути вищим, ніж зараз).

На цей факт звернув увагу в Facebook економіст, глава приватного інвестиційного фонду на фондовому ринку США Володимир Компанієць, передає OBOZREVATEL.

Індекс БігМака показує, скільки бургерів можна купити на одну і ту ж суму в різних країнах. Це допомагає визначити «справедливий» валютний курс, заснований на купівельній спроможності.

Читайте також: Фінансисти розповіли, чого слід чекати від курсу валют після скасування карантину

«За їх розрахунком гривня за паритетом купівельної спроможності залишається однією із найбільш недооцінених валют світу, вона недооцінена на 62% і її реальний курс за паритетом купівельної спроможності складає 10,33 грн за долар», — написав Компанієць.

Нагадаємо, у січні 2020 року The Economist опублікував щорічний рейтинг «індексу БігМака», згідно з яким українська валюта виявилася недооцінена на 58,1%. Реальний курс за купівельною спроможністю повинен бути в розмірі 10,05 грн/долар (рік тому 9,68 грн/долар).

Схожі новини