Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ні слова про Росію: Зеленський виступив із промовою про катастрофу MH17

  • 17.07.2020, 12:35
  • 874

Президент Володимир Зеленський каже, що Україна зацікавлена у справедливості та встановленні винуватців авіакатастрофи рейсу MH17 на окупованому Донбасі в 2014 році

Про це Зеленський заявив на офіційних сторінках соцмереж.

«Шість років тому сталася страшна катастрофа пасажирського літака Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17, що прямував з Амстердама до Куала-Лумпура. Загинуло 298 осіб — усі пасажири й весь екіпаж.

Від початку розслідування цієї трагедії Україна показала себе як надійного міжнародного партнера, зацікавленого у правді.

Кримінальний процес проти можливих винуватців злочину розпочався в Нідерландах 9 березня цього року. Цей суд обіцяє стати одним з найбільших у світовій практиці за останні десятиліття, адже, крім усього іншого, до нього прикута значна міжнародна увага.

Ніщо не поверне втрачених життів і не втамує горя рідних і близьких, чиї батьки, діти, друзі загинули в катастрофі. Але справедливість має перемогти. В ім'я миру та пам'яті всіх загиблих".

Читайте також: Зеленський вивчає історію за лекалами Кремля, — нардеп

Президент у своїй заяві знову не вказує на причетність Російської Федерації як держави агресора до збиття малазійського Боїнга.

Чому це важливо: Російська Федерація 6 років здійснює збройну гібридну агресію проти України, окупувавши частину її території. Зеленського неодноразово критикували за те, що він уникає називати РФ агресором. Президент натомість зазначав, що всіма силами намагається добитися того, щоб в Україні запанував мир.

Нагадаємо, МЗС наголосив, що Україна вживає заходів у рамках процесу у Міжнародному Суді ООН для притягнення РФ до відповідальності за порушення її зобов’язань за Міжнародною конвенцією про боротьбу із фінансуванням тероризму, що призвело до збиття МН17.

ЄС з нагоди шостої річниці катастрофи літака рейсу MH17 в небі над Донбасом висловив підтримку всім зусиллям зі встановлення істини щодо її обставин і закликав РФ визнати свою відповідальність.

Схожі новини