Передплата 2024 «Добрий господар»

ВООЗ вимагає посилити карантин у деяких регіонах України

  • 17.07.2020, 08:35
  • 790

Голова представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт заявив, що на національному рівні Україна готова до послаблення карантину, але у деяких регіонах обмеження навпаки необхідно посилити

В інтерв'ю для РБК-Україна Хабіхт сказав, що загалом Україна готова до послаблення карантинних обмежень, але варто слідкувати за тим, як це відбувається на обласному, районному та місцевому рівні.

Він пояснив, що в Україні є потреба у місцевій адаптації й важливо, аби в областях не було зростання кількості заражених.

«Дивився на статистику, такі регіони, як Львів, Львівська область, Чернівці, Закарпаття, Рівне — вони відповідають за половину всіх випадків. Тобто на національному рівні ми можемо послаблювати карантин, але в таких регіонах ці заходи мають бути посилені», — заявив голова представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

За словами представника ВООЗ, Україна може послабити карантин, але повинна пильно контролювати ситуацію. «Як ми бачили в інших країнах, ситуація може вийти з-під контролю, і, можливо, доведеться повернутися до попередніх заходів», — додав він.

Читайте також: Про загрозу пандемії ВООЗ знала ще у грудні. Чому мовчала?

Зауважимо, що захворюваність на COVID-19 в Україні досі залишається на високому рівні, але все ж вона дещо знизилась порівняно з попереднім двотижневим періодом. Впродовж останніх двох тижнів щоденна статистика захворюваності на коронавірус в Україні коливалася в межах 543−914 випадків заражень за добу.

Схожі новини