Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нардепи призначили Уруського віцепрем'єром із питань ОПК

  • 16.07.2020, 13:35
  • 603

Верховна Рада призначила Олега Уруського віцепрем'єром – міністром з питань стратегічних галузей промисловості. За відповідний проєкт постанови № 3842 проголосували 250 нардепів

Онлайн-трансляцію вів телеканал «112 Україна».

У супровідних документах зазначено, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс подання про призначення Уруського за пропозицією депутатської фракції «Слуга народу».

Нагадаємо, що проєкт постанови про призначення ексглави Державного космічного агентства Олега Уруського віце-прем'єром з оборонно-промислового комплексу був зареєстрований у парламенті 10 липня. Але 13 липня уряд відкликав проєкт через технічну помилку. 14 липня його внесли повторно.

Читайте також: Верховна Рада обрала нового очільника НБУ

Уруський обіймав керівні посади на підприємствах і об'єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної галузі, машинобудування, керував підрозділами апарату Ради національної безпеки і оборони України, секретаріату Кабінету міністрів. У 2015 році він очолював Державне космічне агентство України, до того був першим заступником міністра промислової політики.

З квітня він очолює інжинірингову компанію «Прогрестех-Україна», яка надає інженерні послуги, розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки. Основний партнер і замовник «Прогрестех-Україна» — компанія Boeing.

Схожі новини