Передплата 2024 ВЗ

Поліція розшукала викраденого у столиці кримського бізнесмена

  • 16.07.2020, 13:55
  • 753

Прокуратура оголосила про підозру п’ятьом особам, причетним до викрадення підприємця Сергія Ткаченка в Києві

Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Хочу сказати, що Сергія тримали у нелюдських умовах у підвалі у Голосіївському районі. Він був прикутий наручниками. Максимум, що йому дозволяли — це їсти і пити. І його спочатку катували, вимагаючи великі кошти», — заявив Клименко.

Клименко зазначив, що поліція також встановила замовника злочину. Однак інших деталей не розповів.

Він зазначив, що раніше у деяких ЗМІ з'явилася інформація про можливу причетність до цього викрадення спецслужб іноземних держав, і правоохоронці перевіряли цю версію, але вона наразі не підтверджується, а в ході слідства будуть перевірятися всі версії.

Сам Ткаченко, який був присутній на брифінгу, показав сліди від кайданок на руках. Він зазначив, що був щасливий, коли його звільнили, і подякував міністру внутрішніх справ, очільнику поліції Києва і столичним правоохоронцям.

П’ятьом зловмисникам повідомили про підозру.

Читайте також: У Києві викрали кримського бізнесмена: родина підозрює ФСБ Росії

«За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 10 п’ятьом особам повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі, викраденні людини та вимаганні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 189 КК України)», — йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури міста Києва.

Затримані — п’ятеро чоловіків, мешканці м. Києва та Київської області віком від 41 до 54 років. За місцями мешкання зазначених осіб та в їх транспортних засобах проведено невідкладні обшуки.

Наразі усім затриманим повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на взятті зловмисників під варту.

Тривають слідчі дії з встановлення всіх обставин вказаного кримінального правопорушення та можливих співучасників його вчинення.

Схожі новини