Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні існує проблема із організацією місцевих виборів, - ЦВК

  • 16.07.2020, 12:50
  • 722

Центральна виборча комісія України попередила про проблеми з організацією місцевих виборів, запланованих на 25 жовтня 2020

На сайті ЦВК зазначили, що підготовка до виборів наразі відбувається у складних умовах з елементом правової та організаційної невизначеності.

Проблеми, обумовлені прийняттям нового Виборчого кодексу України, карантинними обмеженнями, нестабільною епідеміологічною ситуацією, недофінансуванням і незавершеністю реформи адміністративно-територіального устрою.

«Розсинхронізація прийняття рішення про зміни адміністративно-територіального устрою та внесення змін до Виборчого кодексу України можуть викликати нові прогалини у правовому регулюванні, створити невиправдані складнощі і привести до непрогнозованих результатів», — йдеться у зверненні ЦВК.

Відзначається, що неприйняття рішення про утворення нових районів призведе до «значних проблем» із проведенням виборів до районних рад, оскільки організаційно неможливо буде віднести територію таких громад до конкретного району.

«Це зумовить невизначеність щодо утворення округів, організації голосування, транспортування виборчої документації, встановлення підсумків і результатів голосування в таких громадах і районах», — пояснили в зверненні.

Крім того, у ЦВК наголосили, що «зволікання» з прийняттям законопроєкту щодо внесення змін до Виборчого кодексу і набранням чинності «може привести до неможливості здійснення окремих процедур».

Схожі новини