Передплата 2024 «Добра кухня»

Депутат вимагає від Зеленського пояснити, що таке «та сторона» і чи є для нього Росія агресором

  • 15.07.2020, 16:52
  • 812

Пояснити суспільству, що таке «та сторона» і чому президент Зеленський уникає називати Росію агресором – із таким зверненням до Офісу президента звернувся народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв.

Звернення він опублікував на своїй сторінці у мережі Facebook.

«13 липня 2020 року російсько-терористичні війська із засідки обстріляли групу українських військових, які спільно з медиками у відповідності до норм міжнародного гуманітарного права проводили евакуацію тіла загиблого українського військового в районі населеного пункту Зайцеве. В результаті підступного обстрілу загинув медичний працівник. Президент України і Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський майже добу не надавав реакції на цей злочин. Лише після обурення суспільства на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з’явилося повідомлення під заголовком «На виконання завдання Глави держави Головнокомандувач ЗСУ та заступник керівника Офісу Президента відбули на Донбас для вивчення обставин обстрілу українських військових у районі Зайцевого, у якому було зазначено, що Головнокомандувач «тримає під особистим контролем ситуацію», — йдеться у зверненні.

«Рік і два місяці Володимир Зеленський обіймає пост Президента України. Весь цей час у своїх публічних виступах він усіляко уникає конкретики і чіткості у висловлюваннях, які стосуються російсько-української війни, що забирає життя захисників України. „Та сторона“, „незаконні формування“, „мир в очах Путина“ — всі ці розмиті і неконкретні формулювання накладаються на нездатність чітко відповісти на питання „Хто напав на Україну і веде війну проти нашої держави?“ і руйнують міжнародну коаліцію на підтримку України. Навіть це кричуще порушення домовленостей, результатом якого стала загибель медика і поранення військових, не допомогло Президенту відійти від абстрактних формулювань „та сторона“, „незаконні формування“, „інший бік лінії фронту“ і не примусили Зеленського назвати Росію агресором і окупантом», — констатує Ар’єв.

«Всі ці танці з бубнами навколо термінології Зеленського і його офісу треба закінчувати. Язик у них не повертається назвати Росію ворогом і агресором? Вирішили використовувати обхідні фрази, щоб не називати речі своїми іменами? Добре. Доведеться пояснити — що таке „та сторона“ і відповісти на інші питання мого звернення. Відповідь опублікую», — прокоментував народний депутат своє звернення.

Схожі новини