Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Безсимптомного COVID-19 не існує, – дослідження

  • 15.07.2020, 10:56
  • 2 916

Швейцарський учений заявив, що коронавірус є звичайним сезонним захворюванням, а його безсимптомних носіїв не існує.

У дослідженні почесного професора і колишнього директора Інституту імунології Бернського університету Біда Штадлера йдеться, що у «безсимптомних» людей є імунітет до COVID-19, і заразити інших вони не можуть. Роботу мікробіолога опублікували на worldhealth.net.

Штадлер вважає, що тести на коронавірус не здатні визначити, чи живий вірус досі або вже пригнічений імунною системою, і в підсумку може прийняти за активне захворювання «крихітні зруйновані частини вірусу».

За його словами, в боротьбі з коронавірусом по всьому світу були допущені три помилки.

Читайте також: Друга хвиля стане гіршою за першу: у Британії прогнозують 120 тисяч смертей від коронавірусу

«По-перше, було неправильно стверджувати, що цей вірус новий. По-друге, ще більш неправильно стверджувати, що в населення не було імунітету проти цього вірусу. По-третє, вінцем дурниці є стверджувати, що в когось може бути COVID-19 без будь-яких симптомів взагалі», — повідомив Штадлер.

Учений стверджує, що Sars-CoV-2 — це не повністю новий вірус, він схожий на інші коронавіруси й подібний до сезонного вірусу, що викликає застуду, мутує і зникає влітку. Штадлер вважає, що вірус може повернутися взимку, але це буде «не друга хвиля, а сезонний характер».

Схожі новини