Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хто сіє російський вітер, пожне українську бурю, – Андрій Парубій у Верховній Раді щодо неприпустимості русифікації освіти

  • 14.07.2020, 12:27
  • 681

Фракція "Європейська Солідарність" закликає усі політичні сили об'єднатись і не дозволити винесення і розгляду законопроєкту про українську мову

Про це з трибуни парламенту заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Андрій Парубій.

«Поки Зеленський заглядає в очі Путіну і шукає там миру, на передовій продовжують вбивати українців, тільки за останній тиждень вбили 10 українських воїнів, і поміж них — медика, який рятував пораненого. І замість того, щоб засудити російську агресію, замість того, щоб боротись проти російського окупанта, ви тут, в серці України, в Києві, боретесь проти української мови», — резюмував Парубій.

«Сьогодні зранку ми прощалися з Тарасом Матвієвим. А вісім років тому Тарас Матвієв провів всі ночі на мовному Майдані біля Українського дому. Тоді ми захищали мову від закону Колісніченка — Ківалова. Бо і для Тараса Матвієва, і для будь-якого патріота боротьба за українську мову і війна проти Росії на передовій — це та ж сама війна. Бо війна проти України і Росії і політичні переслідування, які робить теперішня влада — це та сама ж частина гібридної атаки Росії проти України», — сказав політик.

Нардеп також звернувся від фракції «Європейська Солідарність» із закликом до усіх політичних сил об'єднатись, і не дозволити винесення на розгляд Верховної Ради законопроєкту № 2362 про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо навчання державою мовою в закладах освіти.

«Я хочу звернутися до всіх українців 16 липня, о 9:00 ранку прийти сюди, під стіни Верховної Ради, щоб спільно захистити українську мову. І хочу звернутися також до «слуг народу», до монобільшості. Напевно, багато хто з вас був на мовному Майдані 8 років тому, або тримав кулаки за тих, хто ночував біля Українського дому. Сьогодні і від нас залежить, і від кожного з вас залежить, чи буде це питання винесене, чи не буде?

Воно отримало негативний висновок комітету, Міністерство освіти проти, Міністерство фінансів проти. Переконайте своє керівництво не виносити його на розгляд.

А ініціатором цього законопроєкту я хочу сказати: не чіпайте мову! Як посієте московський вітер — пожнете українську бурю. Слава Україні!", — зазначив Парубій.

Схожі новини