Передплата 2024 «Добрий господар»

"Забійна невдячність": в ОП докоряють Сенцову за критику Зеленського

  • 13.07.2020, 15:15
  • 962

Чиновник, який відповідає за кризові комунікації в Зеленського, звинуватив режисера в тому, що він – "не еліта"

Радник Офісу президента України Михайло Подоляк виступив із докорами на адресу колишнього політв'язня, українського режисера Олега Сенцова за те, що він нібито «недостатньо вдячний Володимиру Зеленському».

«Той-таки Олег Сенцов — просто фантастично ідеальна ілюстрація особливостей нашого внутрішнього національного характеру. Того самого горезвісного хутірського пристосуванства. З обов'язковим елементом забійної невдячності», — написав Подоляк у Facebook.

Далі від Подоляка пішли образи на адресу Сенцова, його творчості, інтелекту та поглядів. Також він звинуватив режисера в аморальності.

Координаторка «Медійної ініціативи за права людини» Марія Томак обурилася цим дописом.

«Якщо звільнення Олега було для того, аби він бив чолом при кожній згадці уряду — то ви, мабуть, неуважно вивчали його справу і все, що з ним відбувалося. Кошти на його фільм — із коштів платників податків», — написала вона у коментарі Подоляку.

Своєю чергою Віктор Трегубов, співзасновник «Демократичної сокири», наголосив на манері викладу думок Подоляка.

«Шкіряний м'яч, склад-то який! Я такого навіть у дідових вибірках «Перця» не бачив. Це якийсь «Сталевар Заполяр'я» за 1977-й рік, рубрика «Культура», стаття про молодіжний ВІА «Машина часу», — додав Трегубов.

Читайте також: Сенцов розпочне зйомки нового фільму вже восени: Держкіно виділить 25 млн грн

Також він зауважив, що Подоляк в ОПУ відповідає за кризові комунікації.

«Доводиться думати, і за ті феєричні тези для депутатів, які із завидною регулярністю зливаються в медіа. Після цього наїзду у мене до цих тез питань немає. Як і раніше — «з Радянською владою у мене чисто естетичні розбіжності», — підсумував Трегубов.

Нагадаємо, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов назвав намагання заґратувати лідера опозиції Петра Порошенка величезною помилкою Зеленського.

Схожі новини