Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українцям заборонять відвідувати Угорщину: чому і коли саме

  • 12.07.2020, 18:35
  • 966

Угорщина посилила обмеження щодо мандрівок через кордон після спалаху випадків коронавірусу за кордоном, зокрема у сусідніх країнах. В'їзд з території України буде заборонено, як з країни, що належить до "червоної зони" поширення хвороби COVID-19

Про це, із посиланням на заяву керівника адміністрації голови уряду країни Гергея Гуляша, повідомляє Укрінформ.

В'їзд з території України буде заборонено, як з країни, що належить до «червоної зони» поширення хвороби COVID-19.

Зазначається, що Угорщина запроваджує нові обмеження на транскордонні поїздки з 15 липня, щоб запобігти поширенню коронавірусу після спалаху нових випадків захворювання у кількох країнах.

Гуляш заявив, що нові обмеження необхідні для стримування коронавірусу «поза межами країни», щоб уникнути повторного запровадження внутрішнього карантину.

Згідно з новими правилами, громадяни Угорщини, які повертаються з країн підвищеного ризику, повинні будуть пройти медичні перевірки на кордоні, їм доведеться також пройти 14-денний карантин. Цього можна буде уникнути лише за допомогою двох негативних тестів COVID-19, зроблених протягом попередніх 5 днів.

Те саме стосується іноземців, які приїжджають із країн «жовтої зони», натомість тим, хто їхатиме з «червоних» країн, буде заборонено в'їзд до Угорщини.

Читайте також: Сидять в ізоляторі без їжі та води: в аеропорту Афін затримали 17 українців

Такі країни, як Албанія, Косово, Чорногорія та Україна, належать до червоної категорії. Сербія, Болгарія, Португалія, Румунія, Росія, Швеція та Велика Британія належать до країн, визначених як «жовті», поїздки з Хорватії — популярного місця відпочинку угорців — поки що здійснюватимуться без обмежень. Перелік країн буде регулярно переглядатися.

Транзитні та вантажні, а також ділові поїздки звільнені від нових обмежень, але перевірки стану здоров'я все ж можуть проводитися.

Схожі новини