Передплата 2024 ВЗ

Кораблі НАТО проведуть навчання у Чорному морі

  • 10.07.2020, 13:36
  • 784

Після навчань кораблі відвідають Одесу

Середземноморська військово-морська група НАТО на чолі з ракетним фрегатом Іспанії Álvaro de Bazán (F-101) взяла курс на північно-західну акваторію Чорного моря, де невдовзі відбудуться багатонаціональні навчання у районі портів Бургас та Одеса.

Про це повідомляє Арміяinform.

«Кораблі візьмуть участь у військово-морських маневрах. Пізніше вони відвідають українське місто Одеса», — йдеться у повідомленні.

За словами капітана іспанського флоту Мануеля Агірре, який очолює середземноморську військово-морську групу НАТО, навчання сприятимуть досягненню цілей морської стратегії НАТО шляхом військово-морської присутності у зонах відповідальності НАТО, зміцненню позицій Північноатлантичного союзу у стримуванні та оборони, готовності негайно реагувати на кризові ситуації.

Зазначимо, упродовж 20−26 липня у районі Одеси відбудеться міжнародне навчання Sea Breeze 2020, в якому візьмуть участь кораблі та авіація ВМС Збройних сил України.
Згідно з узгодженим у травні цього року планом проведення Sea Breeze -2020, учасники міжнародного навчання відпрацьовуватимуть завдання виключно у морській фазі із залученням авіації. Участь у Sea Breeze-2020 візьмуть близько десяти країн, а однією з особливостей буде залучення до навчання кораблів постійної групи НАТО.

7 липня в Чорне море уже зайшли чотири кораблі протимінної групи НАТО SNMCMG2. Зокрема, турецький тральщик TCG Amasra (М 266), іспанський — ESPS Tambre (М 33), італійський — ITS Gaeta (5554) та флагман групи — корабель постачання ВМС Греції HS Aliakmon (A-470). Невдовзі до них приєднаються також американський, румунські та болгарські кораблі.

Схожі новини