Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Потужна інформаційна агресія", - секретар РНБО Данілов про інформатаки Росії через Деркача

  • 10.07.2020, 10:20
  • 557

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі «Право на владу» на каналі «1+1» заявив, що всередині України відбувається потужна інформаційна російська агресія.

«Те, що ми сьогодні спостерігаємо, це один з елементів інформаційних воєн: вони дуже потужні, і багато людей на них не звертають увагу, але вони є, ці процеси всередині нашої країни. У нас дуже потужна інформаційна російська агресія всередині країни», — наголосив Данілов.

Секретар РНБО також зауважив, що з нею дуже складно боротися через те, що Україна — не тоталітарна держава з вільним суспільством і каналами інформації, які «фізично неможливо закрити».

«Коли з'являється та чи інша інформація, і її починають роздувати, роблячи з мухи слона … А на те, що днем раніше це була муха, вже ніхто не звертає уваги», — резюмував він. Як відомо, після оприлюднення чергових «плівок Деркача» Служба зовнішньої розвідки також зробила заяву про інформаційні спецоперації РФ проти України. «Активізація багатовекторної роботи країни-агресора в українському інформаційному просторі є визнанням ефективності роботи українських спецслужб та спробою використати Україну для зовнішнього впливу на перебіг політичних подій у світі. Українські розвідувальні та спеціальні служби розуміють зазначені виклики та консолідовані у своєму головному завданні — захищати національну безпеку України», — йдеться у заяві.

Схожі новини