Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

55-річна жінка, що померла від ковіду, не мала супутніх хвороб

  • 09.07.2020, 22:45
  • 2 682

У реанімації Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні сьогодні зранку померла 55-річна помічник епідеміолога, працівник Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України.

— Жінка мала важкий перебіг коронавірусної інфекції, — коментує завідувач відділення інтенсивної терапії Львівської обласної клінічної лікарні Віктор Токарев, — Поступила у лікарню у важкому стані, перебувала під апаратом штучної вентиляції легень упродовж доби. Не мала супутніх захворювань. На жаль, жінку не вдалося врятувати…

На запитання кореспондента «ВЗ», у чому причина, адже не стара людина, Віктор Токарев відповів, що, на жаль, є і таке… Вірус може стати смертельним не лише для людей похилого віку, хто має діабет, ожиріння, серцево-судинну патологію чи інші важкі супутні хвороби. На жаль, вірус не є передбачуваний і перебіг буває дуже важким і стрімким. Є випадки, коли хвороба закінчується фатально і для молодих людей.

Карантин, на думку Віктора Токарева, послабили винятково з економічних причин, бо захворюваність у Львові й області зростає, піку захворюваності навіть не досягнули. Реанімація переповнена пацієнтами. Якщо відділення розраховане на шість ліжок, то зараз є дев’ятеро пацієнтів. Більшість — на апаратах штучної вентиляції легень. Пан Токарев вважає, що говорити про послаблення карантинних заходів не доречно, якщо зважити на те, як важко хворіють люди.

Схожі новини