Передплата 2024 «Добра кухня»

Платиш «білу» зарплату? Матимеш антикризову допомогу

На одного офіційного працівника – максимум 4,7 тисячі гривень

Коронавірусний карантин боляче вдарив по бізнесу. Чимало підприємств, зокрема готелі, оздоровниці, ресторани, простоювали, працівники — у вимушених відпустках, а декого довелося звільнити… На Львівщині діє антикризова програма — фінансова допомога від держави — для пенсіонерів і бізнесу.

Пенсії у розмірі менше 5 тисяч гривень на місяць отримують 90% пенсіонерів Львівщини. Саме такі пенсіонери отримали доплати. На їхню підтримку з бюджету перераховано 616 мільйонів гривень. Про це розповів на брифінгу голова Львівської ОДА Мак­сим Козицький. «Понад 90 тисяч сімей Львівщини отримують субсидію, для них перераховано 90 міль­йонів гривень, — додав Козицький. — 12 тисяч малоза­безпечених сімей отримали матеріальну допомогу на загальну суму 80 мільйонів гривень».

За словами голови ЛОДА, Львівщина займає перше місце в Україні по виплатах допомог для під­приємців, які через карантин не могли нормально працювати. По гроші від держави уже звернулося 17 тисяч підприємців. Загальний розмір фінансо­вої підтримки для малого та середнього бізнесу — 112 млн грн.

Директор Львівського обласного центру за­йнятості Василь Барилюк зазначив, що допо­могу отримують усі, хто звернеться із офіційною заявою. Щоправда, єдина умова — підприємство має платити «білі» зарплати й сплачувати за своїх працівників усі необхідні відрахування. Як пояс­нив «ВЗ» Василь Барилюк, на одного офіційно за­реєстрованого працівника фірма може отримати максимум 4,7 тисячі гривень. Каже, деякі труска­вецькі санаторії отримують на місяць по мільйону гривень компенсації за вимушений простій… Гро­ші надходять на рахунок підприємства, а власники за три дні мають перерахувати допомоги на картки своїх працівників.

Схожі новини