Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Світовий рекорд: за 10 хвилин американець з’їв аж 75 хот-догів

Досягнення у змаганнях жінок – 48 «гарячих собак»

Найвідоміший у світі чемпіонат із поїдання хот-догів відбувся нещодавно у Нью-Йорку (США). Протягом 10 хвилин переможець, 36-річний американець Джо Честнат, з’їв аж 75 булок із сосискою! Відважний Джо встановив новий світовий рекорд.

Традиційно цей кон­курс проводився у нью-йоркському парку роз­ваг «Коні-Айленд», але цьогоріч через пандемію коронавіру­су місце змагань змінили. Гля­дачів не було, а учасників, по п’ять чоловіків і жінок, відокре­мили одне від одного прозорі пластикові перегородки. Джо Честнат покращив свій резуль­тат 2018 року, коли він за 10 хвилин з’їв на одну «гарячу со­баку» менше, ніж цього року.

Не обійшлося без світово­го рекорду і в змаганнях се­ред жінок. Його встановила 2020-го минулорічна перемож­ниця чемпіонату, 34-річна аме­риканка Мікі Судо, яка за 10 хви­лин спожила 48,5 хот-дога. Ненаситна Мікі покращила також свій особистий рекорд: 2012 року вона з’їла на цьому чемпіонаті «лише» 41 булочку зі сосискою.

Для Джо Честната це була вже 13-та звитяга на змаган­нях у Нью-Йорку, а для Мікі Судо — сьома. Переможці зма­гань одержали по 10 тисяч до­ларів.

Чемпіонат із поїдання хот-догів проводять у Нью-Йорку з 1972 року — 4 липня, у День не­залежності США.

Схожі новини