Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Водію, у мене посвідчення!»: у Львові відновили безкоштовний проїзд для пільговиків

Ця «відмазка» знову актуальна у громадському транспорті

Із четверга, 9 липня, у Львові відновлено безкоштовний проїзд для пільговиків у громадському транспорті — маршрутках, автобусах, трамваях і тролейбусах. Це стало можливим завдяки послабленню карантину з 7 липня. Нагадаємо, проїзд по посвідченнях у громадському транспорті міста Лева скасували 19 березня, коли діяв суворий карантин.

Тепер пільговики можуть їздити в транспорті у будь-який час. Але місь­кий голова Львова Андрій Садовий закликав не зловживати правом без­коштовного проїзду в автобусах. Най­краще їздити у справах від 11-ї до 16-ї години. «Закликаю їздити лише за потреби, коли це не заважатиме львів’янам добиратися на роботу, — на­голосив пан Садовий. — Режим спец­перевезень, який запроваджено через карантинні обмеження, надалі збері­гається. У салонах транспорту можуть бути лише сидячі пасажири».

Право на безкоштовний проїзд у ко­мунальному громадському транспор­ті Львова мають, зокрема, пенсіонери, військовослужбовці, ветерани й інва­ліди війни, «чорнобильці», інваліди усіх груп, діти шкільного віку та діти з бага­тодітних сімей.

Схожі новини