Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Призов для вступників планують відтермінувати

  • 08.07.2020, 18:55
  • 968

Абітурієнти 2020 року можуть отримати відстрочку від весняного призову в армію у разі бажання продовжити навчання за наступним ступенем освіти

Про це йдеться на сайті МОН.

«У зв'язку з карантином, який було введено в Україні через поширення пандемії COVID-19, весняний призов до армії перенесено на травень-липень 2020 р. — розпорядження уряду № 179-р від 26.02.2020 року (зі змінами від 15.04.2020). Важливо, що в пункті 5 цього документа визначено, що громадяни віком 18−19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою», — йдеться в повідомленні.

Щодо випускників коледжів та університетів, то Міністерство освіти і науки спільно з Офісом президента і Генеральним штабом напрацювали рішення, які дозволять їм, у разі бажання, продовжити навчання за наступним ступенем освіти, отримати відстрочку від весняного призову.

У зв'язку із цим Міносвіти надало відповідні роз'яснення приймальним комісіям закладів фахової передвищої та вищої освіти з попередньої реєстрації абітурієнтів, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову.

«Досягнуті домовленості дозволять вступникам скористатись своїм конституційним правом на продовження навчання — пройти необхідні вступні випробування та подати заяви на вступ», — зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Зазначається, що попередня реєстрація дасть змогу таким абітурієнтам отримати документальне підтвердження про свої наміри й на підставі довідки отримати відстрочку до 1 жовтня 2020 року.

Читайте також: «Щойно починається призов, відразу масово вискакують чиряки, гнояться мигдалини, запалюються апендикси»…

Нагадаємо, хлопцям у віці 18−19 років почали масово відправляти повістки до військкомату.

7 липня Міністерство освіти на науки просить Міністерство оборони відстрочити весняний призов для випускників випускникам закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти 2020 року.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що потрібно дати можливість випускникам спокійно підготуватися до вступу та доручив Міністерству оборони і Міністерству освіти та науки скоординувати комунікацію щодо масового військового призову.

Схожі новини