Передплата 2024 ВЗ

Львівські медики отримають винагороду за успішну трансплантацію серця

  • 08.07.2020, 11:15
  • 722

40 медичних працівників Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, котрі близько 12 годин були залучені до операції з трансплантації серця, отримають від міста по 10 000 гривень кожен

Про це повідомили в пресслужбі ЛМР, передає lviv1256.

Більше того, для лікарні планують закупити як мінімум 10 карет швидкої допомоги, відкрити нові відділення та облаштувати вертолітний майданчик, яким би змогли швидко транспортувати пацієнта.

Нагадаємо, уночі з 3 на 4 липня у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова вперше провели аж 3 унікальних операції: трансплантацію серця та двох нирок.

Донором став 58-річний львів’янин, який отримав несумісні із життям трaвми після падіння з висоти. Після марних спроб врятувати пацієнта наші спеціалісти констатували у чоловіка cмерть мозку, що є прямим показом до трансплантації, а його мама і сестра дали згоду на забір органів, аби ті подарували можливість жити іншим людям.

Читайте також: «Побачите: він ще буде піаністом…»: у лікарні швидкої допомоги провели унікальну операцію

Серце отримав 57-річний житель Коростеня, у якого п`ять років тому стався інфаркт. Його серце втратило пружність і вже не могло качати кров. Іншого виходу, крім трансплантації, чоловік не мав. Нирки отримали також чоловіки: один зі Львова, другий із Тернопільщини. Операції розпочалися після опівночі і тривали до восьмої ранку.

Наступного дня пацієнта з новим серцем у супроводі лікарів направили до львівського аеропорту, звідки вертольотом ДСНС чоловіка доправили до Києва за 2 години.

Найближчим часом львівські лікарі будуть готові до інших складних операцій, а саме — зможуть трансплантувати легені і кінцівки.

Схожі новини