Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МЗС висловлює протест через нову хвилю обшуків та затримань в окупованому Криму

  • 07.07.2020, 15:39
  • 628

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з новою хвилею незаконних обшуків і затримань кримських татар, здійснених сьогодні російською окупаційною владою у різних районах АР Крим.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Зазначається, що за наявною інформацією, за результатами обшуків були незаконно затримані щонайменше шість громадян України — Еміль Зіядінов, Ісмет Ібрагімов, Алім Суфьянов, Сейран Хайретдинов, Олександр Сізіков, Вадим Бектемиров, Муратов Зекирья.

«Такі дії РФ є продовженням репресивних практик, спрямованих проти громадян України окупованого Криму, які прагнуть повною мірою реалізувати належні їм права людини та основні свободи. Те, що є нормою для України та інших демократичних держав, на території окупованого Криму розцінюється державою-окупантом як загроза та терористична діяльність. Більше того, цілеспрямовані обшуки у будинках кримчан, які сповідують іслам, свідчать про переслідування за релігійною ознакою», — йдеться у заяві відомства.

У зв’язку з цим МЗС вимагає від РФ добросовісного виконання своїх міжнародно-правових зобов’язань як держави-окупанта, що передбачає, зокрема, припинення репресій проти місцевого населення окупованого Кримського півострова.

Крім того, українські дипломати закликали міжнародне співтовариство продовжувати активно виступати на захист прав та свобод мешканців Кримського півострова та посилювати тиск на РФ з метою припинення порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму.

Схожі новини